Тренінг від Право на Захист

помощь бомжам в Киеве

“Особи без громадянства — невидимі члени нашого суспільства. Через відсутність документів вони наражаються на ще більший ризик стати безхатченками — тими, хто є за межею суспільства, без надії на майбутнє. До них не доходить інформація, з ними не спілкуються, їх не хочуть приймати. Їхні справи є одними з найважчих, оскільки зазвичай вони втратили всі документи. Дуже важливим є ділитися знаннями щодо того, як документувати таких осіб, які саме довідки збирати, а в якому випадку необхідно все ж звернутися до юристів. Паспорт та підтверджене громадянство згодом може стати поштовхом до нового життя — можливість знайти роботу, житло чи звернутися до лікаря. Людина стає помітною для суспільства!”, — коментує Софія Кордонець, БФ “Право на захист”.

На днях юристи нашого Фонду Sonya Kordonets та Костянтин Фунжий організували свій вже традиційний тренінг із теми безгромадянства. Цього разу нові учасники — параюристи громад безхатченків. Це люди, які працюють на волонтерських засадах, аби допомогти іншим поліпшити своє життя. На тренінгу розмовляли про правильне оформлення документів особам без громадянства, а також про проблеми, з якими найчастіше стикаються ці люди.

Вітали також й гостя. Олексій Кучапін, керівник громадської організації Дім Милосердя Київ, розповів про проблеми безхатченків у Києві та області, а також можливості соціальної допомоги таким людям. Учасники тренінгу додатково мали нагоду з’їздити до села Саливонки (Васильківський р-н), де мешкають декілька сімей, які стикнулися із проблемою безгромадянства.