Кузьменко Іван

В березні до нас звернулася за допомогою жителька Дніпровського р-ну Віка — на бульварі Праці сидів-замерзав дідусь. Викликана поліція опізнала в ньому Кузьменко Івана, жителя с.Понорниця Чернігівської області. Іван має документи, прописку і т.п.
Виявилося що так званий родич-опікун живе за рахунок його пенсії, а дідуся завозить подалі від села, щоб «працював». 70-річного брата з деменцією і психічним розладом(!) Так дід Іван і опинився в Києві..

Віка сприйняла зустріч, як знак від Бога, тому незабаром відважна жіночка посадила його у власне авто і повезла до с.Понорниця. В адміністрації місцевої ОТГ пообіцяли допомогти. Врешті-решт розібратися з нечестивим опікуном, а Кузьменко пристроїти до будинку престарілих.. Це була б сумна історія з щасливим завершенням.

Та вчора до чоловічого центру ДМ привезли дідуся з Подолу. Оддраїли, постригли і поклали спати, а уранці упізнали в новачку того самого діда Івана.
Його стан вказує на те, що він на вулиці не перший місяць.
Знову горе-опікун завіз від очей подалі. Тому історія не завершена. Можливо, вдасться довести справу до кінця цього разу.