Приємний дзвінок із минулого.

Приємний дзвінок із минулого.

Сьогодні нам подзвонив Бандурко Юра. Вперше за весь термін його перебування в місцях позбавлення волі він скористався можливістю попросити про допомогу.

Нагадаємо. Юра потрапив до притулку «ДМ Київ» в березні 2021 року в інвалідному візку з порушенням координації. Кілька років назад він приїхав до Києва в пошуках роботи. Працював вантажником. Та одного разу важкий мішок  незграбно впав і спричинив компресійний перелом другого шийного хребця. Через два дні 38-річний хлопчина не зміг встати з ліжка — тіло паралізувало. Батьки померли, дві сестри давно не спілкується, тому у нас Юрко поступово вчився ходити. Спочатку на ходунках, потім милиці… палиця… І, зрештою,  він почав робити впевнені самостійні кроки. За той час команда Дому Милосердя займалась відновленням документів. Коли черга дійшла до отримання довідки про несудимість, виявилося, що за гріхи минулого Юра перебував у розшуку. Ніяких розмов про переховування не волосся.

В серпні 2021 року пролунав дзвінок, Юра зібрав речі і поїхав. Відтоді ніяких звісточок від нього не було. Сьогодні він сказав, що знаходиться у в’язниці під Харковом. Каже, що зараз дуже скрутно. Попросив передати дозволених продуктів.

В цей важкий час ми тихо але щиро радіємо, що наші залишаються нашими серед живих. Така допомога — найменше, що ми можемо зробити.

Боже, Україну збережи!