Всесвітній День бездомної людини.

10 жовтня був Всесвітній День бездомної людини. І це не привід для святкування! Суму огортає серце від слайдів, що мимоволі випливають у пам’яті: запухші обличчя; давно неголені кудлаті сиво-жовті бороди; загрубілі незграбні руки, потемнілі чи то від сонця, чи від бруду; з десяток неохайних засмальцьовано-блискучих одержин із характерним впізнаваним різким запахом; пошук провіантів в смітнику; сон на картонці в переході; «бунгало» в кущах. У когось ці люди викликають співчуття, у когось страх, осуд, агресію, хтось і зовсім не помічає, ігнорує! Так же простіше?!

Цей день створений змінити таке ставлення на краще, пролити світло на істинний стан речей щоб обираючи «Чим, як, де і коли я можу допомагати?», кожен мав більш-менш об’єктивну інформацію і був готовий. До чого? До будь-чого! До того, що деякі вчинки зрозуміти не вдасться!

Команда Дому Милосердя займається комплексною допомогою бездомним вже понад три роки, а й досі болісно переживаємо погоню підопічних за ілюзіями. Є такі екземпляри, на яких дивимось навстіж здивованим поглядом.

Таким став Кошуренко Олександр. Йому постійно пропонували допомогу. Нарешті він погодився.
Ви б бачили щасливі очі нашого Колі Рибалки! Адже його друг нарешті звернув на дорогу до спасіння! Саша прийшов, а серце його так і лишилось біля будки на Житньому — не проживши й 10 днів, пішов. Довго метушився, ніби вибираючи куртку по погоді та сам визнав, що пожалкує! Палке бажання засліпило розум і затишок розміняв на чергову авантюру.

Саша щиро вірить у свою унікальність, що він розібрався у механізмах всесвіту і цього разу він обов’язково вихватить вінець слави!

Що зваблює Сашу і таких як він? Що підживлює самообман? Що перемогло інстинкт самозбереження? Яка пластинка грає в голові, що супроводжує «танго на граблях»?

Відкидаючи сентиментальність, дивимось практично — звільнилось 1 місце, а значить можемо допомогти тому, хто того потребує!

Підтримай нас фінансами, якщо маєш можливість! Транспортування людей, аналізи, оформлення документів, дрова для обігріву, продукти харчування, оренда, комунальні — ось далеко не весь список статей витрат. Візьми на себе одну із них чи стань Патроном,якщо готовий йти з командою на довгу дистанцію.

Для збору пожертв перейди за кнопкою «Допомогти»
Подяка за підтримку у врятованих душах!