З Різдвом Христовим та наступаючим Новим роком!

Брати і сестри, друзі, партнери, волонтери! Всі, хто святкує Різдво!
Дозвольте від команди «Дому Милосердя Київ» привітати вас з народженням Спасителя Ісуса Христа.

Євангеліє оповідає, що коли святе сімейство дісталося до Віфлієму, то «настав строк Марії стати матір’ю, і вона народила свого першого Сина. Сповивши Дитину у полотно, Марія поклала Його в ясла, оскільки в заїжджому дворі вільних місць не було» (Луки 2,7).

Можна сказати, що на певний час Син Божий став бездомним. Той, хто закликав Своїх послідовників «розділити хліб з голодним і ввести у дім бездомного жебрака»(Ісаї 58,7) на Різдво цілковито ототожнив Себе з ними. Бог, Якому належить все у світі народжується не в житловому будинку. Він знає, що таке «не мати місця, де Він зможе відпочити» (Матвія 8,20).

Христос прийшов у цей світ, щоб звільнити довіряючих Йому від влади гріха і смерті. Саме через їх тотальне панування так багато горя, зла, несправедливості. Хоча саме люди все зіпсували, небеса зпустилися на землю, щоб все виправити. І сотні мільйонів християн є свідченням, що з Богом життя радикально змінюється.
А остаточно зміниться, коли Ісус повернеться.
Він обіцяє: «У домі Отця Мого багато кімнат, і якби не так було, то Я б вам сказав. Я йду туди, щоб приготувати місце для вас» (Івана 14,2).

Він пробуджує віруючих не просто чекати Другого Пришестя, але вже зараз працювати над преображенням світу, в тому числі над вирішенням проблеми бездомності. В холодну пору року особливо пам’ятаємо, що поряд є ті, кому, як і Немовляті у тихую-дивную ніч не знайшлося місця.

— Христос народився!
— Славімо Його!